Main Slide
SomerWende
koffie en thee
Image is not available
Main Slide - copy
SomerWende
Activiteiten
Image is not available
slide2
SomerWende
Genieten
Image is not available
previous arrow
next arrow

Over ons

Een inkijk in ons leven, wie zijn wij?

Wij zijn een familiebedrijf die in 2011 in Ommen is gestart. In 2014 zijn we naar Rheeze verhuisd om ons bedrijf voort te zetten op een grotere locatie. Doordat de nieuwe locatie in een prachtige natuurgebied en aan de rivier de Vecht ligt komen al onze activiteiten nog meer tot hun recht. Daarnaast ligt de locatie direct aan de wandel- en fietsroutes waardoor we nog meer groeimogelijkheden zagen.

Onze boerderij op de Marsweg 1 hebben wij de naam, DE SOMERWENDE, gegeven. In eerste plaats omdat onze familienaam SOMER is en  dit hele avontuur een wending in ons leven is geweest.
De omgebouwde boerderij bestaat al sinds 1832 en heeft dus al veel koffie en thee momenten gekend. Wij hebben tijdens de verbouwing de oude stijlen in ere gehouden en deze gecombineerd met de stijlen van nu. De rust die ons hier overvalt tezamen met de historie maakt deze plek de ideale locatie om te genieten van een bijzonder dagje uit.

Op onze locatie was er de mogelijkheid om uit te breiden. Zo heeft de SomerWende zich mogen ontwikkelen tot een bedrijf met verschillende activiteiten. Naast dat we een Rustpunt zijn voor alle fietsers en wandelaars, ontvangen we ook groepen voor de verschillende arrangementen die we aanbieden

Als familie hebben we allemaal onze eigen talenten en taken in het bedrijf. Natasja organiseert alle outdoor activiteiten en workshops. Daarnaast houden Henk en Mark zich druk bezig met de veiligheid van en onderhoud aan al onze voertuigen die we verhuren (Vechtdal Express) en de verbouwingen of aanbouwen die we in de toekomst zullen blijven doen. Alles wat te maken heeft met de koffie en thee, mag ik met veel liefde verzorgen. Ik sta als gastvrouw van de SomerWende dan ook graag voor u klaar.
Mijn naam is Wilma Somer en ik ben in 2015 begonnen met scholing in de koffie- en theewereld voor het behalen van diploma’s en kennis. Ik heb dit alles afgesloten met een thee- en koffiereis naar Indonesië. Hier heb ik zowel koffie- en theeplantages als een theefabriek bezocht. Ik heb hiervan een koffer vol verhalen mee terug genomen naar Nederland. Zo kan iedereen naast de geuren en smaken van de mooie soorten thee en koffie ook genieten van de verhalen van de andere kant van de wereld.
Hiermee komen alle wereldse smaken tezamen in Rheeze. Dit laat ik dan ook graag zien in de koffie- en thee proeverijen of tijdens het spel de Vechtslinger; waarbij u naast onze locatie nog twee bijzondere locaties ontdekt.

Nieuw dit jaar zijn de ontwikkelingen omtrent de thee van onze eigen theeplantage. We hebben in 2018 de theeplantage aangelegd waarvan we nu in 2020 de eerste theeblaadjes kunnen plukken. Het aankomende jaar zal dan ook in het teken staan van het ontwikkelen van onze eigen Rheezerthee. De Rheezerthee zal een mooie toevoeging zijn op de bestaande theeproeverijen, High Tea`s en workshops maar ook de mogelijkheid bieden om nieuwe arrangementen te ontwikkelen. Al deze ontwikkelingen zijn te volgen op onze nieuwspagina.
We houden ons graag bezig met verschillende activiteiten om zo voor elke doelgroep, jong of oud, een geweldige ervaring aan te bieden. U bent dan ook van harte welkom bij ons op de SomerWende.

Openingstijden:
De SomerWende is in de maanden april tot en met oktober geopend. Het rustpunt is dagelijks geopend van 9.00-18.00. Alle overige activiteiten zijn op afspraak in te plannen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wilt u graag langskomen en zeker weten dat er iemand aanwezig is, bel dan 0523-237952.

Share This