SomerWende
koffie en thee
Image is not available
SomerWende
koffie en thee
Image is not available
previous arrow
next arrow
Slider

Over ons

Een inkijk in ons leven, wie zijn wij?

Wij zijn een familiebedrijf die 6 jaar geleden gestart is in Ommen. Twee jaar geleden hebben wij Ommen verlaten om in Rheeze ons bedrijf voort te zetten. Voor de plek in Rheeze zijn wij als een blok gevallen. De rust die ons hier overvalt tesamen met de historie maakt deze plek de ideale locatie om andere mensen ook van te laten genieten. De omgebouwde boerderij bestaat al sinds 1832 en heeft dus al veel koffie en thee momenten gekend. Wij hebben tijdens de verbouwing de oude stijlen in ere gehouden en deze gecombineerd met de stijlen van nu. Nostalgie en landelijk komen hierin dus samen. Een prachtige plek om te genieten van een bijzonder dagje uit.

Op onze nieuwe locatie was er ook de mogelijkheid om uit te breiden. Zo heeft de SomerWende zich mogen ontwikkelen tot een bedrijf met 3 verschillende activiteiten samengevoegd op 1 locatie. Want naast de koffie- en theeproeverij kan men zich ook kostelijk vermaken tijdens een unieke Tuk Tuk tour of een creatieve workshop. Onze boerderij op de Marsweg 1 hebben wij de naam, DE SOMERWENDE, gegeven. In eerste plaats omdat onze naam SOMER is en ten tweede vanwege de zonnewijzer die met een knipoog naar de langste dag wijst.

De koffie- en thee proeverij mag ik met veel liefde gaan verzorgen. Mijn naam is Wilma Somer en ik ben in 2015 begonnen met scholing in de koffie- en theewereld voor het behalen van diploma’s en kennis. Ik heb dit alles afgesloten met een thee- en koffiereis naar Indonesië. Hier heb ik zowel koffie- en theeplantages als een theefabriek bezocht. Ik heb hiervan een koffer vol verhalen mee terug genomen naar Nederland. Zo kan iedereen naast de geuren en smaken van de mooie soorten thee en koffie ook genieten van de verhalen van de andere kant van de wereld.

Zo komen alle wereldse smaken tezamen in Rheeze.

 

Share This