SomerWende
koffie en thee
Image is not available
SomerWende
Activiteiten
Image is not available
SomerWende
Genieten
Image is not available
previous arrow
next arrow
Slider

SomerWende Nieuws


Op de hoogte blijven van alle acties en aanbiedingen schrijf u dan hier in:


 

Corona-proof uitje: Verander je theeBLIK

Nu we in Corona tijden omdenken en creatief aan de slag zijn gegaan is er alvast een mooi arrangement ontstaan die Corona-proof is en samen gaat met onze plannen rondom de theeplantage. Bekijk ons nieuwe QR-code spel: Verander je theeBLIK.


Nieuw in 2020: De Rheezer-thee

Nieuw dit jaar zijn de ontwikkelingen omtrent de thee van onze eigen theeplantage. We hebben in 2018 de theeplantage aangelegd waarvan we nu in 2020 de eerste theeblaadjes kunnen plukken. Het aankomende jaar zal dan ook in het teken staan van het ontwikkelen van onze eigen Rheezer-thee. De Rheezer-thee zal een mooie toevoeging zijn op de bestaande theeproeverijen, High Tea`s en workshops maar ook de mogelijkheid bieden om nieuwe arrangementen te ontwikkelen.


Na drie jaar kunnen we zeggen dat onze proefplantage is gelukt. De eerste theeplanten hebben de winters in Nederland overleefd. We gaan vanaf nu een begin maken met het ontwikkelen van nieuwe activiteiten omtrent de theeplantage. Door het geven van rondleidingen en workshops kunnen we iedereen kennis laten maken met onze theeplantage en de theesmaken laten ervaren.
In de zomer is er de mogelijkheid om gedurende een paar weken onze thee te plukken en deze te verwerken tot een lekkere streekthee. We zullen in de loop van dit jaar het bijpassende programma via Facebook en deze nieuwspagina naar buiten brengen.
Wilt u alvast meer informatie, neem dan gerust contact met ons op.

Theeplantage Rheeze 

 

 


Fijne feestdagen

Na een geweldig seizoen sluiten we het jaar 2019 af.
Graag willen wij iedereen via deze weg bedanken voor de bijzondere momenten die we hebben gehad.
Van bruidsparen tot 40-jarig huwelijken, van grote groepen tot samen met z`n twee. Van fietsers en Tuk Tukkers tot creatieve workshoppers.
Vele gezellige groepen die een activiteit hebben geboekt of gezinnen die even een drankje of ijsje kwamen halen.
Ook in het nieuwe jaar staan wij graag weer voor jullie klaar om er een speciale dag uit van te maken.

Fijne feestdagen voor iedereen en op naar weer een mooi SomerWende seizoen…

 


Zomerseizoen op de SomerWende 2019

10-10-2019:

Wat een geweldig Zomerseizoen waar veel mensen hebben genoten van de koffie, thee, activiteiten en de omgeving op de SomerWende. Of u nou met een groep één van onze activiteiten komt doen of gewoon een kopje koffie, thee met iets lekkers komt halen, we staan graag voor u klaar. Voor nu genieten we nog even na met een aantal leuke foto`s die gestuurd of gemaakt zijn:


Bruidspaar op de SomerWende

Bruidspaar 20 september 2019:

Onze locatie is een idyllische plek om belangrijke momenten vast te leggen. Dit prachtige bruidspaar heeft met familie en vrienden de bruidstaart op de SomerWende aangesneden. Een stralende dag waar we met veel plezier op terugkijken.

Voor meer informatie over deze mogelijkheid, neem gerust even contact met ons op.

 


De Vechtslinger

22 maart 2019:
De krant heeft een prachtig stuk geschreven over ons nieuwe arrangement:


Lancering nieuw arrangement; de Vechtslinger

21 maart 2019:
Afgelopen woensdag 20 Maart is ons streekverbonden arrangement; de Vechtslinger, gelanceerd!

Het nieuwe dagje uit in het Vechtdal dat drempelloos gezellig is. Een dagje uit voor jong en oud waar meerdere activiteiten samen komen in de vorm van een spel. Dit nieuwe arrangement word door drie enthousiaste ondernemers verzorgt op onze eigen locaties, met elk een eigen gezicht en specialiteit. Net als de vecht zijn wij als een slinger aan elkaar verbonden door het spelelement. Het spel wordt op drie niveaus aangeboden, dus iedereen kan meedoen.

Het arrangement begint op de SomerWende waar alles in het teken staat van de koffieproeverij. De zintuigen worden hier als eerst op de proef gesteld. Het spel word vervolgd bij het Natuurmuseum de Rheezer-Marke. Daar kan zowel binnen als buiten genoten worden van de Rheeze natuur met haar dieren. Het eindspel word gespeeld bij aspergeboerderij het Nijenhuis. Hier gaat u aan de slag met de heerlijke streekprodukten; de asperges en/of de aardbeien.

Een dag vol belevingen, maar bovenal drempelloos gezellig!

Doordat de drie plekken ook binnen locaties hebben, kan dit dagje uit het gehele jaar door geboekt worden. Ook zijn alle drie de locaties drempelloos ingericht en daarmee dus rolstoeltoegankelijk. Nieuwsgierig geworden, kijk dan snel op www.somerwende.nl/vechtslinger

Boeken kan via de website, via de mail vechtslinger@somerwende.nl of telefonisch 0651222337.
Voor folders en verdere informatie kunt u terecht op alle drie locaties in Rheeze.Kerst 2018

Wij zien u graag weer in 2019 op de SomerWende!
Voor nu fijne feestdagen gewenst namens het gehele team…


Een gezellige update van de SomerWende:

Het was de afgelopen tijd druk en daarmee gezellig vertoeven voor mens en dier op de SomerWende. Tijdens onze activiteiten of gewoon om lekker uit te rusten bij het rustpunt. Met een lekker bakkie koffie of een verkoelend ijsje. Het was tijdens deze warme dagen dan ook heerlijk om onder de drie grote eiken te zitten.

Onder leiding van Jan en Jolanda Oosting werden er op ons land tussen de mooie veldbloemen prachtige schilderrijen gemaakt. Tijdens de koffie en theeproeverijen waren de groepen heerlijk bezig om meer van de koffie en thee te leren en daar nadien uitgebreid van te genieten. De Tuk Tuk`s reden af en aan en ook in de workshopruimte werden er mooie werken gemaakt.

Door het mooie weer kwamen er vele fietsers en wandelaars de SomerWende bezoeken, zelfs een paardenspan al vroeg in de ochtend op 1 van de warme Zomerdagen. Iedereen heeft op zijn of haar manier genoten van alles wat er op de SomerWende te doen is. Hieronder een korte foto impressie van de afgelopen weken.

Een zonnige groet van het team de SomerWende…

 

 

 


Koffieproeverij

Na een mooie start van dit seizoen waar we gezellige thee- en koffieproeverijen hebben gehad maken we ons op voor het vakantieseizoen. In het rustpunt is het heerlijk vertoeven op de zonnige dagen en de groepen voor de proeverijen kunnen ook fijn buiten afsluiten op ons terras. Net als het groepje koffieproevers van afgelopen week.

Kom ook genieten tijdens onze bijzondere arrangementen op de SomerWende…


Share This