Main Slide
SomerWende
koffie en thee
Image is not available
Main Slide - copy
SomerWende
Activiteiten
Image is not available
slide2
SomerWende
Genieten
Image is not available
previous arrow
next arrow

SomerWende Nieuws


Op de hoogte blijven van alle acties en aanbiedingen schrijf u dan hier in:


 

Rheezerthee geproefd door inwoners Rheeze/Diffelen

Na een gezellige avond Noaberschap georganiseerd door het plaatselijk belang Rheeze/Diffelen is de Rheezerthee als eerst door de eigen inwoners ontdekt en geproefd. Na het bekijken van de theefilm, startte de rondleiding in de theeplantage. Vervolgens werd het droogproces bekeken en natuurlijk de thee geproefd. Er werd gestart met de thee; Blik op Diffelen! Een combinatie van mooie producten zoals de  Rheezerthee en gedroogde asperges van Aspergeboerderij het Nijenhuis. Gevolgd door de thee; Blik op het Vechtdal! Een combinatie van Rheezerthee met o.a. de gedroogde Vechtanjer; geserveerd met een bijpassend browniehapje.

Na deze avond kunnen we met trots aankondigen dat de 6 Rheezerthee soorten vanaf nu te verkrijgen zijn op ons eigen terras en dat de rondleidingen zijn gestart. Wees welkom voor een unieke theebeleving waar u de thee van Nederlandse bodem ontdekt en proeft!


Meivakantie 2021

Na twee drukke en gezellige weken Meivakantie maken we ons klaar voor Hemelvaart en Pinksteren.
Ook dan staan er weer vele kleine groepjes gepland. We kijken uit naar jullie komst!

Ons terras is inmiddels weer geopend en dat vinden we ontzettend fijn. Alle verhalen van de vakantiegasten, wandelaars en fietsers hebben we gemist in de tijd dat alles vanwege Corona gesloten is geweest. We staan weer klaar voor iedereen die aankomt voor koffie, thee en lekkers. Daarnaast hopen we vanaf juli van start te mogen gaan met de rondleidingen op de theeplantage met aansluitend een theeproeverij.

De Moederdag Walk-in High Tea van afgelopen 9 mei was een succes. Het was dan ook prachtig weer en de route was met zorg uitgezet. Onderweg werden de Brownies, de Scones met clotted cream en Lemon Curd, de Moederdagtaartjes en Mini-sandwiches geserveerd.
Zeker voor herhaling vatbaar…


Fijne feestdagen na een bijzonder 2020…

Na een bijzonder 2020 kijken we met elkaar terug op een jaar waarin omdenken, hard werken en vertrouwen houden bovenaan stonden. Het was een jaar waarin hollen en stil staan elkaar opvolgden. Het onvoorspelbare maakte het met tijden moeilijk, maar de bezoekers bleven gelukkig niet uit. De reacties van vaste klanten waren hartverwarmend en met de maatregelen in acht houdend, hebben we vele klanten blij mogen maken op onze locatie. Bedankt daarvoor!!

Wij wensen iedereen een mooi, liefdevol maar bovenal gezellig 2021 toe!! Wij staan in het nieuwe jaar graag weer klaar om van elk dagje uit een spetterende en smaakvolle belevenis te maken…op naar 2021!!

 

 

 


Corona-proof uitje: Verander je theeBLIK

Nu we in Corona tijden omdenken en creatief aan de slag zijn gegaan is er alvast een mooi arrangement ontstaan die Corona-proof is en samen gaat met onze plannen rondom de theeplantage. Bekijk ons nieuwe QR-code spel: Verander je theeBLIK.


Nieuw in 2020: De Rheezer-thee

Nieuw dit jaar zijn de ontwikkelingen omtrent de thee van onze eigen theeplantage. We hebben in 2018 de theeplantage aangelegd waarvan we nu in 2020 de eerste theeblaadjes kunnen plukken. Het aankomende jaar zal dan ook in het teken staan van het ontwikkelen van onze eigen Rheezer-thee. De Rheezer-thee zal een mooie toevoeging zijn op de bestaande theeproeverijen, High Tea`s en workshops maar ook de mogelijkheid bieden om nieuwe arrangementen te ontwikkelen.


Na drie jaar kunnen we zeggen dat onze proefplantage is gelukt. De eerste theeplanten hebben de winters in Nederland overleefd. We gaan vanaf nu een begin maken met het ontwikkelen van nieuwe activiteiten omtrent de theeplantage. Door het geven van rondleidingen en workshops kunnen we iedereen kennis laten maken met onze theeplantage en de theesmaken laten ervaren.
In de zomer is er de mogelijkheid om gedurende een paar weken onze thee te plukken en deze te verwerken tot een lekkere streekthee. We zullen in de loop van dit jaar het bijpassende programma via Facebook en deze nieuwspagina naar buiten brengen.
Wilt u alvast meer informatie, neem dan gerust contact met ons op.

Theeplantage Rheeze 

 

 


Fijne feestdagen

Na een geweldig seizoen sluiten we het jaar 2019 af.
Graag willen wij iedereen via deze weg bedanken voor de bijzondere momenten die we hebben gehad.
Van bruidsparen tot 40-jarig huwelijken, van grote groepen tot samen met z`n twee. Van fietsers en Tuk Tukkers tot creatieve workshoppers.
Vele gezellige groepen die een activiteit hebben geboekt of gezinnen die even een drankje of ijsje kwamen halen.
Ook in het nieuwe jaar staan wij graag weer voor jullie klaar om er een speciale dag uit van te maken.

Fijne feestdagen voor iedereen en op naar weer een mooi SomerWende seizoen…

 


Zomerseizoen op de SomerWende 2019

10-10-2019:

Wat een geweldig Zomerseizoen waar veel mensen hebben genoten van de koffie, thee, activiteiten en de omgeving op de SomerWende. Of u nou met een groep één van onze activiteiten komt doen of gewoon een kopje koffie, thee met iets lekkers komt halen, we staan graag voor u klaar. Voor nu genieten we nog even na met een aantal leuke foto`s die gestuurd of gemaakt zijn:


Bruidspaar op de SomerWende

Bruidspaar 20 september 2019:

Onze locatie is een idyllische plek om belangrijke momenten vast te leggen. Dit prachtige bruidspaar heeft met familie en vrienden de bruidstaart op de SomerWende aangesneden. Een stralende dag waar we met veel plezier op terugkijken.

Voor meer informatie over deze mogelijkheid, neem gerust even contact met ons op.

 


De Vechtslinger

22 maart 2019:
De krant heeft een prachtig stuk geschreven over ons nieuwe arrangement:


Share This